A Kogwheel segítségével megmenekültünk

Egy ember, amikor elér célkitűzései tetejére, karrierje csúcsára és nagy eredménnyel verekedi át magát az az elé tornyosuló feladatokon, elégedetten hátra dől a vezetői székében, és elkezd arra koncentrálni, hogy hatékony módon, jó eredményekkel működtetni tudja azt a rendszert, amit hosszú időszak nehéz munkája, megszámlálhatatlan túlóra és álmatlanul átforgolódott éjszaka leforgása alatt fel tudott építeni. Én is így voltam ezzel. Hála a jó égnek azt mondhatom, hogy a rendszer sikeresen működött is, egy ideig. Egyetlen dologba azonban nem gondoltam sajnos én sem bele, hogy minden változásokat mutat. Folyamatosan változik a piac, a vevői igények, ezt minden jó vezető tudja, és oda is figyel rá. Változik a pénzügyi piac, az általa támasztott lehetőségek és veszélyek, ez is egyértelmű és folyamatosan kezelendő terület. Változik termeléstechnológia, újabb és újabb gyártósorok jönnek létre, egyre modernebb technika válik elérhetővé, de az értékesítés és a marketing világa is folyamatosan alakulóban van. Változnak azonban a munkavállalók is. És ezt sosem szabad elfelejteni. Én sajnos ezt megtettem. Változik ugyanis az ő életük is, elérnek célokat, amelyeket kitűztek maguk elé, változik a családi helyzetük, törekvéseik, lehetőségeik. Mindennek megfelelően pedig változik az elvárásuk a munkahellyel szemben, a fizetési igényük, a tanulási vágyuk, karriertervük és még sorolhatnám. Ennek a megfelelő és folyamatos kezelése a humánpolitikai osztály feladata lenne, azonban az tény, hogy ez így konkrétan sosem lett feladatként kiadva számukra, legalábbis általam biztosan nem. És hát valljuk meg őszintén ez nagyon nehéz feladat. Külön szakterület ami speciális tapasztalatot és technikákat igényel. Keserves út volt, mire én erre rájöttem.

Egyszerre egyszer csak viszonylag sok szakember döntött úgy a cégemnél, hogy mások az vágyai, nem kaptak megfelelő motivációt és másik helyet kerestek terveik megvalósításához, elmentek másik vállalathoz dolgozni. Egészen pontosan különböző területekről, összesen közel hat ember. Nagyon gyorsan szükség volt a pótlásukra, mert bizony ez komoly kiesést jelentett, és már tudtam, hogy nem fog megfelelő és elég gyors megoldást jelenteni pusztán a cég saját hr osztálya. Külső szakértők segítségére volt szükségem, méghozzá nagyon gyorsan.

Ekkor felvettem a kapcsolatot a https://kogwheel.com/hu/ szakembereivel, akiket egy nagyon kedves szintén vállalkozó ismerősöm ajánlott, és valóban nagyon készségesen álltak a rendelkezésemre, és nagyon hatékonyan kezdték meg velünk a közös munkát. Az assessment center segítéségével nagyon gyorsan tökéletes jelentkezőket sikerült találni a megüresedett helyekre, a későbbeikben pedig számos tréninget is lefolytattunk a közreműködésükben. Biztos vagyok benne, hogy a velük való közreműködés volt életem egyik legjobb döntése a cég vezetésének tekintetében. Nélkülük bizonyára válságos helyzetbe került volna a működés és a cég fennmaradása is.